pages bg right
Grekland inför licenssystem

Grekland inför licenssystem

Sverige närmar sig ett inskaffande av licenssystem på spelmarknaden men många andra länder har redan hunnit före. Nu sjösätter exempelvis Grekland ett sådant system.

De senaste åren har det diskuteras hur den svenska spelmarknaden ska utformas och många vill ha ett licenssystem som gör att de som vill driva verksamhet på spelmarknaden kan ansöka om tillstånd och få en licens.

”Regeringen har insett att den svenska spelmarknaden måste reformeras på något sätt, och den lösning som utredarna lutar åt är att införa ett licenssystem.” Läs mer.

Och även om Sverige ännu inte har bestämt att de kommer att införa ett licenssystem, finns det ett antal andra länder som har gjort det. Bland annat Danmark har ett licenssystem som många av de svenska spelaktörerna redan valt att ansöka om licens i. Sedan har även Grekland bara för ett tag sedan bestämt sig för att sjösätta ett licenssystem även där. Här kan man läsa om att alla uppgifter kring de licenser som ska delas ut ännu inte är offentliga men något som man gått ut med är att de innehåller en skattesats på 35 procent. Man räknar med att licenssystemet kommer dra in 55-60 miljoner euro i skatteintäkter.

Håller vissa sajter ute

För att se till att de aktörer som inte har licens på marknaden hålls utanför den ska man samarbeta med utländska betalföretag för att försöka spåra de spelbolag som är aktiva i Grekland. De transaktioner mellan Grekland och utlandet som kan kopplas till spelverksamhet ska bli lättare att upptäcka och redan i år har antalet svartlistade sajter i Grekland uppgått till 847 stycken.